January 14, 2008

orientasi 3 hari di Pusrawi

demam Amar yang tak kebah hampir 3 hari menyebabkan aku dan suami mengambil langkah nekad..tgh malam 02/01/2008 kami bergegas ke Pusrawi kerana panas Amar masih tak turun walaupun dah masukkan ubat punggung..sampai di Pusrawi suhu dia 39 something..dr advise masuk wad sbb demam dah lama dan suhu panas..bergenang mata bila terdengar Amar menjerit dan menangis once tangannya dicucuk untuk masuk air dan ambil sampel darah..Amir KIV for dengue..itu first statement doktor once result darah kuar..platlet amar rendah..serendah berapa aku tak dengar sangat time tu sbb rasa risau sgt..dan malam tu bermulalah penginapan kami di wad ar Raihan Pusrawi (wad kanak-kanak)..pagi tu dr tak ambik darah amar just checking suhu dan apa2 lagi yg aku tak tahu..dr kata nak tengok trend suhu dia..maybe ptg baru amik darah untuk uji platlet dia sekali lagi utk confirm th fever cause..statement masih sama KIV DENGUE..ptg tu panas amar naik lagi..ALLah..hati rawan tak tau nak kata apa..mlm tu suami terpaksa balik sbb baju dan lain2 dah habis..esoknya dia kena masuk office..so..tido berdua lah dgn amar kat katil wad tu..esoknya..pagi darah amar kena amik dan thari tu muka Amar naik kemerahan..dr senyum sambil kata..'lega saya..Amar tak kena denggi tapi rosealla'..'mende tu dr?'...'demam campak..it's better than dengue..cuma kena tahan satu malam lagi sebab suhu badan dia masih tak stabil kejap naik kejap turun'..alahai buah hati..lega hati seketika..alhamdulillah..



2 comments:

sofie_khairul said...

cian amar..
tp bole maintain senyum lg tu..
caya lah

Ummu Amar said...

makcik sofie..
tengoklah anak sape..h ehheh nak buek camne amar nak membesar..

yang benar
AMAR FAIZAL

Entri Berkaitan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...