December 18, 2009

kenangan di Eagle Ranch, PD

..sebahagian dari gambar2 yang boleh menterjemahkan apa yang kami rasa ketika berkampung 2 hari semalam di Eagle Ranch, PD..

..mungkin pertemuan singkat yang menghimbau kenangan 15 tahun yang lalu cukup untuk menyatakan betapa kami menghargai persahabatan yang dijalinkan..betapa naifnya kami dulu dan betapa indahnya saat yang pernah dikongsi bersama..

..pada rakan2 lain yg tak berkesempatan utk bersama..doa2kanlah ukhuwwah kita kekal selamanya..dan didoakanlah juga agar kesempatan ini kita dapat nikmati bersama..sekali lagi..insha Allah dengan izinNya..





setelah 15 tahun MEGA GATH 09-Batch V of Simpang V

seronok dan meriah!setelah 15 tahun tinggalkan alam asrama menengah..kami dipertemukan lagi..!penat yang berbaloi..letih yang tak terasa kerana dek gembiranya bersua muka..

terima kasih kawan2..

November 15, 2009

bless..



Amar menjangkau 3 tahun at 06 Nov 2009 while Iman reaches her first birthday at 05 Nov 2009

July 11, 2009

4 tahun menyulam bahagia!

terima kasih cinta
nilaian bukan dek bayangan harta
bukan juga atas bias indahnya rupa

terima kasih cinta
diri dan hati diterima seadanya
pedih dan rintih dikongsi bijaksana
tawa dan girang dititip bahagia

terima kasih cinta
syurga kita sentiasa di hati
penyatuan berwali dan bersaksi
moga lestari hingga ke akhir nanti

terima kasih cinta
setulusnya, seikhlasnya
moga hidayah dan sejahtera
menaungi merahmati di sini dan di sana
selamat ulangtahun keraian cinta
empat tahun meniti bahagia!

* sempena ulangtahun pernikahan kami pada 10 Julai 2009

July 08, 2009

si manis ini tersenyum...mmmuah!

June 27, 2009

ummi..it's autumn..

senyum dan gelak sengsorang aku bila teringat satu peristiwa :

lokasi : area rumah
mode : amik angin dgn anak2..saje jejalan keliling kawasan jajahan

ada 3 pokok..2 cam biasa kehijauan..satu cam nak mati..daun dan ranting dah warna kuning..pas tu ada angin kuat...maka berjatuhanlah dedaunan kering itu ke bumi..

amar: "ummi..the wind..(sambil mata pejam2 rasa angin)..it's autumn..(sambil tunjuk kat pokok mati tuh!)"

hahahahaha...anakku..bertuah sungguh!mana ada autumn kat mesia ni..nak kata ya..salah..hakikatnya..

tapi benar konsepnya..maka..tersenyum sahajalah sang ibu..

June 07, 2009

puteriku sayang..




nurul iman..alhamdulillah ..membesar dgn sihat dan sempurna..lengkap!

June 06, 2009

amar and his 'tick tock'





amar..obses pada jam...jam dinding, jam tangan, jam pada buku..kalau lalu depan kedai jam..we have to spend few minutes untuk puaskan hati dia..just to have a look jam2 yang banyak..huhuhu..

AMAR yang suka menyusun






1. sebelum

2. selepas...

3. tupperware umi

4. toileteries iman..

seronok tgk kerenah anak..paling 'seronok' bile kena mengemas 18 kali..hehehhehe

February 03, 2009

cemburu sang putera..

alahai anak umi..hari pertama bersua dgn adinda puteri..teresak2 dia mengejar abah..rindu sangat agaknya..dipeluk, dicium, x lepas langsung dengan abahnya..umi?dia hairan tengok ada orang lain ditangan umi..dicium dipeluk disayang tapi bukan dia..berkaca mata jeling umi..3 jam selepas itu baru dia dekat dgn umi..aduss..

seminggu dia tak pandang adinda puteri..mengamuk bile ditegur..tak boleh ternaik suara walau sedikit..menangis mcm memberontak..

masuk minggu kedua..dah mula pegang kaki adinda puteri..'mi..adik..tido..'..bile adinda puteri menangis..dan umi belum terjaga..sang putera dah bangun dulu kejut umi..'umi..adik...engek (menangis)..'

masuk bulan kedua..sang putera dah mula pandai..'adik iman..tido..ayang...'

umi dan abah dah mula senang hati..tapi masih berhati2 sebab mlm tadi sang putera ketuk kepala adinda puteri dengan botol susu sebab dia nak susu..tapi adinda puteri masih diriba umi..menyonyot dengan bestnya..

aduhai anak...

Entri Berkaitan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...