December 29, 2011

4959~Sasician

kami-sebelum SPM 1996

Minggu lepas cerita PMR, minggu ni ambil mood SPM. Untuk entri ini saya cuma letakkan gambar kelas saya 5/9. Kelas-kelas di KISAS hanya merujuk nombor..kami ada 12 kelas kesemuanya. Nombor-nombor ini tidak melambangkan 'ranking', kerana hakikatnya semua berlatarbelakangkan PMR yang hampir serupa dari seluruh negara! Saya cukup 'segan' untuk bercerita tentang KISAS kerana kekaguman saya pada sistem pendidikan dan tarbiyahnya. Satu-satunya SBP yang tidak wajib 'prep' petang, menyediakan ruang seluasnya kepada pelajar membina keselesaan cara belajar tersendiri. Solat jemaah lengkap 5 waktu di surau asrama, tanpa paksaan cuma ajakan dan didikan.

kami-setelah habis belajar di universiti
Kelas saya pernah buat re-union sekali, selepas habis belajar di universiti masing-masing. Itulah sekali! Lepasan kelas kami ada yang menjadi akauntan, pendidik, akademia dan pengamal undang-undang..ada juga yang menjadi pegawai di agensi kerajaan.

masih kami-di KLCC

Bila lagi agaknya kami boleh bersua lagi..pastinya kalau kami bertemu lagi..gambar-gambar kami akan dipenuhkan pula dengan 'generasi pewaris' :)..

2 comments:

sweet tooth said...

weh...aku x ingat amik gambar kat klcc... Yang kat depan dewan tu aku ingat... Ni yang kita gi umah cikgu izan tu eh? Hehehehe... Mmg betul la... Skolah kita ni satu2nya sbp yg x de prep petang... Seronok sangat (untuk org2yang suka tido ptg cam aku... Hahhahahah). Hmmmm...rindunya zaman2 blajar dulu....

Kulaan Kuala said...

kita makan reramai kat suria..hehehehe..kuak lentang ada, kuak dada ada..gile tido..dlm klas bleh terpatuk2 lagi..tu yg timbul mata penyu, kura2, tuntung n labi2 tu..

Entri Berkaitan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...