September 26, 2013

Suratkhabar dan Apron


Suratkhabar pun jadilah
 Cerita saya memang banyak cerita anak-anak. Saya pernah cerita tentang Iman yang suka mewarna. Ini antara aktiviti petangnya. Iman gunakan kertas suratkhabar ini untuk dia lakarkan lukisan/warnanya, puas saya hulurkan kertas lukisan untuknya tapi dia tetap mahukan kertas suratkhabar ini. Pada kertas itu dia lakar dan warna; sebuah layang-layang, ikan paus dan ikan lumba-lumba. Perasan tak di bawah tali layang-layang ada objek berupa huruf A dan B?Saya tanyakan Iman, dia kata itu nama ikan paus, Abby dan dia ringkaskan jadi AB.

Beg jadi apron
 Lihat pula beg gunasemula saya berjenama tupperware itu (mohon abaikan model yang masam muka tu). Iman kata,'..ini apron Iman untuk lukis-lukis..:). Hari ni Iman pakai baju pink, semua kena sama, hairband..baju..apron..'. Tiba-tiba rasa nak minta tolong Mummy Yan buatkan apron hehehhe

Tara..! 
Anak-anak..kadang tak terjangka cara fikir mereka..:)

6 comments:

Jay Ar said...

Kerana anak-anaklah kita ibu bapa sentiasa bersemangat utk meneruskan hidup ini....

Ummu Amar said...

JR..betul!rasa hidup!

Tetamu Istimewa said...

Laaa... ke situ pula dia. Kalau macam ni, hati-hati barang yang lain juga.

Ummu Amar said...

Cikgu..setakat ni Iman antara yg cermat berbanding abang dan adiknya..

tapi as well as kanak2 yg membesar di depan mata, betul..mmg kena berhati2 dan berawas selalu :)

S.K.A said...

he3..anak2 ni kuat btol berimaginasi kan =) ada je krja nk dibuat..best betol ada anak2..

Ummu Amar said...

betul3x..hehehe..ada je idea diorang..layankan je

Entri Berkaitan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...