May 20, 2008

kena gegar..

kami dalam perjalanan balik dari kg..masuk je di guard post..pandangan tertumpu pada orang ramai yang masing2 keluar dari rumah..dan ramai juga yang dah bersidai..tepi surau, tepi dewan, tepi longkang..kenapa ye..tertanya2 aku dan husband satu sama lain..'fire drill kot bang..'aku mengagak..tapi tak nampak pun apa-apa asap...sampai area tangga rumah kami..terserempak dgn abg Anang..'kenapa..?'..'gempa...6 skala richter..kul 10.30 tadi..tingkat 4 ke atas rasa..'..

'Masya Allah...'..patutlah tadi masa kami melalui Jalan Meru area jam tu kepala pening lain macam..tengok handset.ada 3 miss call dan mesej dari mak..gegar rasa jugak kat kg aku sampai kerusi yang mak duduk goyang dan sanak sedara aku dah berkumpul di laman luar..abg call mak dia ..pun gegar juga di Batu Laut...sana lagi tepi laut..aku syak ni mesti Sumatera yang gempa..dapat mesej dari Bangsar pun sama gegar rasa di situ..tanya Fiza kat Melati..tak pulak..

2 jam kami tunggu confirmation dari bomba ...panas..haus...macam-macam ragam aku tengok penghuni di Sri Kayan..aku cuma kesian kat suami aku..dahle dia demam..sakit gigi..Amar plak meragam..dugaan..

kul 12.20 bomba buat announcement..gegaran berpunca dari gempa bumi di Sumatera..5.8 skala richter..pihak bomba minta penduduk laporkan segera if rumah ada yang retak..then pot pet pot pet..pasal tips if berlaku gegaran susulan..alhamdulillah 'ala kulli hal..

1 comment:

bernard n. shull said...

hi mate, this is the canadin pharmacy you asked me about: the link

Entri Berkaitan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...