September 05, 2013

Helikopter Selamatkan Spiderman



Sikat Ummi jadi helikopter, Remote TV jadi remote helikopter
 Di tengahari yang renyai-renyai manja ini, mari kita melayan imaginasi kanak-kanak berusia 2 tahun setengah bernama Rayyan..:). Sikat saya sudah bertukar fungsi menjadi helikopter, 'remote control' TV pula dijadikan 'remote' untuk helikopter jadiannya.
Spiderman berlawan atas jambatan
Ok, dalam diam-diam Rayyan buat jambatan, 'Spiderman dah pengsan!' katanya. Spiderman kecil ada 3 di rumah ini. Seorang satu untuk Amar, Iman dan Rayyan. Yang pengsan itu 'Spiderman Amar', saya tanyakan kepada Rayyan, 'Macamana Spiderman Amar boleh pengsan?'. Jawab Rayyan, 'Spiderman Adik (Rayyan) terlalu kuat!Adik nak panggil ambulans helikopter pulak'..

hehhehe

12 comments:

Nisah Idham said...

hehhe macam2 imaginasinya kan.. kite tengok pon turut happy.. bdak2 sakang pandai berimaginasi :)

Kesuma Angsana said...

hahaha kreatif giler budak2 ni yer

Ummu Amar said...

Nisah..semua bahan/barang boleh jadi 'tools' utk galakkan perkembangan neuron mereka..

KA..bila tengok/dgr imaginasi budak2 kadang2 mcm ada di dunia yg lain :)

puteri airyn said...

Zaman kanak-kanak yang penuh dengan illusi.. :-)

Ummu Amar said...

kan airyn?peranan yg dewasa, memandu (facilitate) ilusi dan imaginasi mereka..:)

sweet tooth said...

Bagus ni izah...kembangkn creativity dorang :-)

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

hehe.. bijak betul kanak-kanak.. imaginasi dan kreativiti mereka tinggi..

Ummu Amar said...

Nina..ummi pun kena byk sabar hehehhe

Aiza..mereka belajar melalui pemerhatian..:)

S.K.A said...

he3 comel je =) kuat btol imaginasi budak2 ni..

Ummu Amar said...

SKA,kena rajin melayan jugak

Tetamu Istimewa said...

Imaginasi kanak-kanak selalunya begitulah. Barangan terdekat akan menjadi mangsa.

Ummu Amar said...

TI, setuju...:)

Entri Berkaitan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...