May 03, 2013

Koleksi Catatan PRU 13

Catatan 1:

berbaki 3 hari lagi..

kepada kerajaan yang dipilih rakyat nanti, tolong hapuskan tol Batu Tiga dan Sg Rasah..tol di kawasan berkenaan tiada makna untuk rakyat marhaen, kami membayar untuk menempuh jem yang menduga hati dan akal bijaksana.

dari zaman kecik, belajar, baru kerja, kahwin, beranak..sampailah dah tak bekerja, tol di situ tak pernah dicabut2, sila prihatin dengan realiti yang di'hadap' oleh penduduk2 setempat, kereta2 kami hanya berstatus pinjaman bertaraf hutang.dan tiada bersiren bagai..

ok!tolong cabut tol Batu 3 dan Sg Rasah..ok?

Saya Norizah, saya sayang negeri saya.Catatan 2:

berbaki 3 hari lagi...

kepada kerajaan yang dipilih rakyat nanti, mohon kawal dan selia media dan rapat2 khalayak, perbanyakkan pengisian yang memperkasa generasi dari sudut halatuju kehidupan, juga menggalakkan pembugaran akhlak yang baik tidak kira generasi muda atau tua, bukan program2 berunsur yang lebih menjurus kepada lalai, alpa dan leka.

Kalian bakal ber'kuasa' dengan izinNya, kalian bo...leh membawa bicara di forum2 perdana negara, kalian juga boleh bersuara dalam dasar mahupun penguatkuasaan. Kalian kami pilih untuk jadi Yang Berkhidmat bukan jadi Yang Berhormat semata-mata..

ok?pandu rakyat anda untuk jadi 'bintang-bintang yang bersinar' untuk ummat sejagat bukannya menjadi 'bintang-bintang kecil' yang menua-nuakan diri..

ok?pandu rakyat untuk menjadi warga dewasa yang berguna untuk memimpin keluarga dan masyarakat, bukannya warga 'matang' yang otai di pentas 'kilau-kilauan emas' duniawi

ok?ok kan!

Saya Norizah, saya sayang negara saya.

No comments:

Entri Berkaitan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...