December 26, 2013

Mudahnya Menulis Buku


Saya sangat teruja menulis tentang buku ini. Banyak sebab. Sebenarnya, saya baru sahaja terima buku ini melalui poslaju pagi tadi. Baru baca pengenalan dan Bab 1, tetapi saya tidak sabar untuk menulis tentangnya dalam blog saya hari ini.

Kenapa saya teruja?

Pertama : Ia ditulis oleh rakan sekolah saya ketika di KISAS dahulu, rakan sebilik di asrama ketika kami di Tingkatan Empat. Nama beliau Noor Hayati Yasmin, saya panggil Timin. Seorang doktor perubatan, namun sangat berbakat dalam bidang penulisan.

Kedua : Ia dikirimkan sendiri oleh Timin dengan harga istimewa kerana saya merupakan rakannya yang pertama menghantar mesej di peti masuk FBnya. Sejurus Timin mengumumkan bukunya sudah diterbitkan saya terus sahaja menghantar mesej peribadi untuknya, siap nama dan alamat penuh meskipun saya belum tahu harga.

Ketiga : Saya minat akan penulisan dan saya tercari-cari faktor pendorong dan penguat saya dalam merealisasikan minat dan kecenderungan saya. Saya bersyukur, saya dikelilingi rakan-rakan yang punya minat dan cenderung hampir serupa. Saya tahu, saya tidak banyak pengalaman berbanding mereka tetapi cukup membuat saya rasa bertuah!

Keempat : Ini buku pertama Timin, sedangkan saya tahu dia sangat minat dengan penulisan. Saya merasakan buku-buku beliau patut terbit lebih awal. Justeru, kelahiran buku pertamanya ini ketika kami hampir menginjak 35 tahun hadapan pasti mendapat sokongan saya sepenuhnya!

Mahu berinteraksi dengannya? Hubungi hayatiyasmin@gmail.com.

Saya sedang pegang buku 'Mudahnya Menulis Buku', selamat membaca!

2 comments:

Tetamu Istimewa said...

Mulalahd ari sekarang. Sedikit demi sedikit. Lama-lama siap juga.

Ummu Amar said...

Terima kasih cikgu!Jutaan langkah bermula dengan langkah pertama kan?

Entri Berkaitan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...