February 26, 2013

Sibuk Katanya

sangat sibuk!alasan klise..tapi itulah hakikatnya,saya kurang sempat melayan diri 2, 3 minggu ini..status FB pun saya tak sempat update, baca sahaja perkembangan sahabat-sahabat saya..:)

saya 'paste'kan catatan saya pada dinding FB saya petang ini..

"
 
smlm thari..sambil tunggu Amar..sekonyong2 dtglah seorang murid lelaki berbangsa India..
'Cikgu..cikgu tengok ni..tolong saya cikgu..' sambil tunjuk tali begnya yg tercabut.
saya pdg belakang..nak pastikan dia cakap dengan siapa..rupanya memang dia merujuk kepada saya..dengan selambanya saya tolong betulkan tali begnya sambil cakap..
'ok..make sure lepas ni bawa beg betul2..ikut jadual..beg ni pen...uh sangat rasanya'

selang beberapa saat selepas itu, seorang bapa murid dekat kepada saya..

'cikgu tumpang tanya..kelas Ehsan dah keluar ke semua..anak saya tak muncul2 ni'

'err..maaf encik,saya kurang pasti..saya pun tunggu anak saya sebenarnya..1 Amanah'

'ooo ye ke,saya ingatkan cikgu tadi'..

baru2 tadi usai hantar Amar ke sekolah agama,

'ustazah..ustazah..ujian start pukul 3 kan?'

errrr..tang mananya 'cikgu'nya makcik?tang mana pulak muka 'ustazah'nya..aduhai..tanggapan ini sudah ada pada saya sejak anak dara lagi..:P "
 
*saya ada cerita lagi..tapi belum sempat menari-narikan jari..:) 

2 comments:

cik laili said...

sifat seorang guru di rumah nampaknya terkesan hingga sampai ke luar.

jom jadi cikgu zah!

Kulaan Kuala said...

hehehe..dr zmn anak dara org ingat sy cikgu Laili..hmm

Entri Berkaitan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...