April 29, 2011

Identiti Dunia Akhirat

artikel ini ditulis oleh sahabat saya adib. sila rujuk http://www.al-adib.net/
sangat berguna untuk dikongsikan, terima kasih adib.. semoga Allah sentiasa berikan kekuatan dan ilham utk manfaat semua...amiin.

Nama: Identiti Dunia Akhirat

April 28, 2011

hadiah dari hati

Jangan Bersedih JADILAH WANITA YANG PALING BAHAGIA..sedang membaca buku ini..diiringi sayang seorang sahabat..:)

sangat berbesar hati apabila menerima buku ini daripada sahabat yang sangat disyukuri kehadirannya..alhamdulillah..luas sungguh kasih sayangMu Ya Allah! menitipkan dia sebagai salah seorang teman yang setia dan memahami.. seronok dan terharu membacanya..terasa-rasa keikhlasannya bila baris demi baris ditekuni..

terima kasih..sangat terima kasih..!

' Ku hadiahkan kepadamu..
Wahai wanita yang telah meredhai Allah S.W.T sebagai Tuhannya,Islam sebagai agamanya dan Muhammad S.A.W sebagai RasulNya..'

April 27, 2011

buah hati..dia memang masih kecil tapi dia memahami..

ujian mudah..dan memang berlaku..
ketika menyusukan dia dalam keadaan tergopoh-gapah..maka tekanan juga dia rasa..dia akan mudah meronta-ronta dan tangisnya tak terjangka..

bila kita bersiap-siap untuk keluar dan dia nampak keadaan kita yang sedang sedia siaga..dia juga akan terangkat2 badan mohon perhatian..mata dan reaksinya nampak cemas bila kita jauh dari mata..alangkah..!

katakanlah sayang padanya..hmmm senyuman manis yang akan dia beri..kerutlah riak marah atau sedih..dia juga akan rasa tertekan..aduhai buah hati..seawal usia 3 bulan..keletahnya sangat mendamaikan..!

April 26, 2011

comel untuk tatapan
sejak sebelum berumahtangga memang minat majalah ini..ilmu tidak terhad pada status..itu pendapat saya..

selepas berumahtangga..ia semakin menjadi minat saya..kerana berminat dengan lingkup perbincangannya yang ilmiah, menarik hati dan santai membacanya..dan sudah tentu minat bertambah ketika berbadan dua dan beranak sendiri..tak rugi pun..


hari pertama KLIBF 2011..tapak utama dan pertama kunjungan pada musim ini adalah di kaunter langganan Pa & Ma..alhamdulillah..seronok menjadi antara yang terawal jumaat itu..

hadiah langganan agak berbaloi..2 botol susu 'bebas' BPA dan 2 puting bayi berjenama (kalau beli sendiri macam fikir 8, 9 kali..) ditambah dengan kit biasa hadiah langganan..8 buah buku tulis dengan kulit karakter Pooh serta Mickey (sangat sesuai utk anak-anakku) serta 5 buah buku nota kecil berkulit Sang Garfield..tambahan lagi..adik promoter sudi pula beri cendera sisipan sabun muka berherba dan mandian Shokubutsu..sangat terima kasih dik!


edisi semasa saya tetap tak lupa..walaupun dah beranak tiga..tapi saya masih tak jemu membacanya..:)

pesta buku..kesekian kalinya..

saya memang gemar ber'buku'2...sejak mengenal huruf hinggalah sekarang..terima kasih mak dan abah kerana mendedahkan kecenderungan ini seawal dari kandungan lagi..(dan sekarang gemar juga ber'muka buku'..dan tidak sekali-kali gemar kepada ber'muka'2)

pesta buku jarang tak diambil hirau..mmg sgt ambil peduli!

awal2 persahabatan bersama suami dulu...sy ajak dia ke pesta buku ini..di tempat yang sama..di musim yg serupa...dialog begini pernah terlahir..'maaf kalau apa yg sy suka membosankan..'(kecenderungan dan minat kami berbeza) jawab beliau ketika itu..'saya akan cuba memahami dan cuba menyesuaikan diri..'..:)

alhamdulillah..hampir 6 tahun usia pernikahan kami...dia masih setia menemani dan berkongsi..subhanallah terima kasih ya Allah!

kali ini perjalanan dan kembara kami diiringi permata2 yang tak ternilai..lelah dan letih mmg ada..beberapa kali juga karpet dan sofa PWTC menjadi persinggahan, si abang menelek2 buku baru dibeli..si kakak menarik2 plastik dengan iri dan ingin berkongsi dan si adik tersua2 meminta haknya dipenuhi (susu ibu kan terbaik...?)..

saat2 begini mungkin biasa2 saja bagi sesetengah yg lain..tapi bagi kami ia antara pelaburan terindah..kembara bersama mereka yang menyayangi dan disayangi..nikmat manakah lagi yang ingin didustai?

April 25, 2011

Sutera Bidadari – 30 April 2011

(RAMFC): Pelancaran Sutera Bidadari – 30 April 2011

saya suka...tapi saya mungkin tidak dapat turut serta..

saya suka..dan saya sudah memilikinya..

saya suka..kerana legasi Sunan lengkap di tangan..:)

Entri Berkaitan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...