September 23, 2011

Raya Bersama B5J5-Rumah Tok Penghulu Sg Buaya

sida,mrs nizam,nizam,tuan rumah,zamri,ujie,shikin,aid,yan

zamri,faizal,izah,edy,yan,laili,erol

idi,ijai,fahmy dan BB masing-masing

huda,dqnie,hanim dan anak masing-masing

Alhamdulillah..kami bersua lagi pada Syawal ini. Gambar-gambar di atas diambil ketika Gath B5J5 Aidilfitri 2011 di rumah Tok Penghulu kami, Normasrizal (Ijai). Saya dan keluarga sampai usai Maghrib dan berkesempatan menjadi antara tetamu penutup. Tahniah Ijai dan Ina..terima kasih sudi menjadi tuan rumah kali ini. Gambar?Ada lagi..:)

fahmy,nawal,dq nie

wan,adila

Tn Azhar,Fahmy BB,Khairi Biskut

Erol, Shukri (Sarai-Tetamu Akhir)

Batch kami memang 'lekat'...:)..Kami kenal sejak 1992..dan sebahagian besarnya bertukar sekolah selepas PMR 1994..sehingga kini..kami masih bersama..Alhamdulillah.


September 21, 2011

Yang Dapat

 • Sebenarnya entri ini khusus untuk seorang sahabat..bila dia baca, dia tahu..:)..saya cuma dapat 3 daripada 6. Edisi 1 begitu rare, kehabisan stok ketika menebusnya, edisi ke 5 dan 6, saya lebih hirau dengan meriahnya Syawal..:)
 • Pengalaman beratur panjang di Tmn Mayang menjadi kenangan berharga untuk saya dan anak-anak, disitu juga terbukti bahawa bangsa itu tak mudah melepas ruang dan peluang. Siapa dan kenapa?Tanya saya.

Sotong di Sebalik Mee

powerrr..

lapar ni..

Kami dah dua kali berkunjung di sini..maksudnya..sedap..!Gerai Mee Goreng Sotong Power ini terletak di Seksyen 2, Shah Alam. Krew JJCM juga telah berkunjung ke sini, cuma sehingga tarikh ini belum bersiaran lagi..(mungkin 2-3 minggu lagi agaknya)..Lokasi?
 • Medan Selera Seksyen 2-Shah Alam,
 • Bersebelahan dengan KFC, berhampiran kaunter pandu lalu
 • Bersebelahan juga dengan ATM CIMB dan gerai ABC
Cubalah..memang powerrrrrrr..:)

September 19, 2011

Kisah Oktober

 

Ada 2 slot kegemaran saya pada majalah berinformasi ini;
 • LAKTASI~kupasan bulan ini begitu memberikan inspirasi, kisah kesungguhan ibu yang berusaha menyusui anaknya meskipun dalam NICU. Pengalaman-pengalaman sebegini seharusnya menjadi motivasi kepada bakal ibubapa untuk meletakkan azam dan kekuatan demi memberikan yang terbaik untuk anak-anak.
 • PENDIDIKAN PRAFORMAL~termasuk edisi ini saya telah menyoroti 4 bahagian kupasan pakar berkaitan 'Belajar Melalui Bermain' untuk si kecil 2 hingga 6 tahun. Penyelidikan dan perbincangan beliau cenderung pendidikan dan pengasuhan alami, belajar dan pintar dengan pengalaman.
Untuk mengajar dan mendidik, kita juga harus belajar dan terdidik. Dunia sekarang di hujung jari, ilmu ada di mana-mana, meskipun berstatus suri sepenuh masa, pastikan maklumat dan ilmu sentiasa didahaga dan ditimba!
   
   

Entri Berkaitan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...