September 10, 2011

Kaya I

  • kaya rakyat Malaysia ini..tengah-tengah bulan pun lot parkir Giant penuh.
  • kaya rakyat Malaysia ini..di kala mesin timbang tak setara harga belian, mampu lagi menimbang-nimbang pilihan..mampu lagi mengimbang rasa tekak..
  • kaya rakyat Malaysia ini, dikatakan harga emas naik berperatus-peratus, masih lagi tersenyum dengan kad bertaraf platinum
  • kaya rakyat Malaysia ini, pangkat jawatan taklah setinggi mana, masih berdaya mengisi borang pinjam meminjam..ohhh apa salahnya, kadar faedah ikutan zaman..semua orang berhutang..cukup bulan,cukup gaji,bayaran pun cukup-cukup..
  • kaya rakyat Malaysia ini....

Firdaus 1994

Gambar kelas ketika Tingkatan 3 pada tahun 1994. Sayang sangat gambar ini, sayang dengan kenangannya, rindu dengan suasananya. Masih berhubungan baik dengan sebahagian wajah-wajah dalam gambar ini..:)

September 07, 2011

Mukim Akhir

Pagi 1 Syawal 1432~Al Fatihah dan doa dari kami untukmu. Di sana, jasadmu disemadikan. Di sini kasih sayangmu sentiasa jadi kenangan.

Dia Datang..

Setiap hari kita akan belajar perkara baru, meskipun bentuk dan ragamnya sama adalah berkemungkinan pengalamannya berbeza. Seperti saya selalu perkatakan, setiap kelahiran permata hati membawa cerita dan episod tersendiri. Sebagaimana resamnya zaman, keperluan serta pendekatan mendidik dan memelihara buah hati juga berkembang seiring waktu. Saya tidak pernah jemu!

Entri Berkaitan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...