July 12, 2013

Jumaat Barokah di Ramadhan Barokah

Alhamdulillah, hari yang penuh barokah di bulan yang juga sangat barokah. Selamat menunaikan ibadah berpuasa dengan penuh takzim dan rasa hamba. Selamat solat Jumaat juga kepada para Muslimin, ingatlah..puasa wajib di bulan Ramadhan manakala solat itu wajib sepanjang zaman..:).

Bertuahnya kalian yang dipilih Allah, berusaha dan beribadah di terik tengahari Jumaat begini, bertuahnya telinga-telinga kalian diberi ruang untuk mendengar kalimah-kalimah mengingati Allah, bertuahnya kaki-kaki kalian diberi peluang melangkah ke rumah Allah dengan ribuan hikmah dan maghfirah..

Syukur..dengan nikmat Iman dan Islam, syukur dengan dorongan hati yang tunduk padaNya..bersyukurlah..buktikan pada hati, tindakan dan kecenderungan supaya sentiasa tunduk pada kebesaranNya, moga akur dengan tujuan sebenar kejadian insan...amiiin.

July 10, 2013

Salam Ramadhan Teman Sejati

Assalamualaikum..Ahlan..ahlan...ahlan Ya Ramadhan..

1 Ramadhan 1434, diari Ramadhan 2013 bermula rasmi hari ini. Alhamdulillah..syukur, Allah berikan kesempatan dan ruang untuk masih lagi bernafas di bulan barakah, bulan maghfirah..penghulu segala bulan, thumma Alhamdulillah!

Bertepatan dengan tarikh 10 Julai 2013, hari ini juga genap 8 tahun saya dan suami diijabkabulkan. Teman terbaik, sahabat terbaik yang Allah anugerahkan untuk saya dalam kehidupan dunia ini dan insya Allah dengan izinNya moga berkekalan kasih sayang ini hingga ke syurga. Tersurat untuk meraikannya di tengah-tengah keraian Ramadhan yang berkat, saya mendoakan kesejahteraan suami tercinta..moga kekal dan diperkuat iman, diberikan kesihatan dan afiat dalam melaksanakan tanggungjawab selaku pemimpin keluarga dan menjadi anak yang soleh untuk ibubapanya. Moga Allah merahmati rumahtangga yang Dia hadiahkan dengan penuh cinta dan kasih keranaNya..

Allah..kasih saya tak terluah, tak cukup rasanya kata-kata..dialah teman sejati saya..:)


Lagu : Teman Sejati (Brothers)
Sumber : YouTube

July 09, 2013

Ketuk-ketuk Ramadhan 2013

Ketuk-ketuk Ramadhan kembali lagi. Sudah masuk musim ke 8. Ditayangkan setiap 12.30 tengahari di TV1 dan kali ini tiada lagi Dairy Champ :), minyak masak Saji yang ganti. Booth KKR pun dah tukar warna biru..

Kenapa saya suka tengok KKR? Resepinya mudah, senang nak ikut. Kadang-kadang kita memang dah tahu pun resepi tu..cuma idea tak timbul :)

July 08, 2013

Teropong Anak Bulan

Hari ini 29 Sya'ban. Tarikh tengok anak bulan untuk seluruh negara. InsyaAllah, kalau bukan besok, lusa kita akan berpuasa Ramadhan. Saya cenderung menyatakan permulaan puasa jatuh pada hari Rabu ini. Daerah saya, sudah tentu Bukit Melawati jadi tumpuan. Di situlah lokasi cerapan anak bulan saban tahun.

Selamat berpuasa, selamat menjalankan ibadah di bulan berkat ini. Moga Allah redha..amiin


Entri Berkaitan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...