January 27, 2012

Kasih Saudara

Seronok dan bahagia bila bersaudara..rasa kaya!Operasi angkut-mengangkut kami dipermudahkanNya dengan kasih saudara. Memang benar..agenda 'pemindahan' kami agak panjang, kami tidak mahu tergesa-gesa. Rumah yang ditinggalkan dan rumah yang menjadi kediaman baru kami bukannya terikat mana pun. Kedua-duanya milik sendiri, maka operasi pindah randah pun ISA (ikut suka abang dan ikut suka akak!).

Kaum Cina beraya..kami pula ber'angkut'. Alhamdulillah kudrat kami yang dah bersisa (penat meng'kotak-kotak'kan khazanah seisi rumah) dibantu dengan tenaga Pak Lang, Pak Cu dan Pak Teh. Tambahan dengan kenalan Pak Teh; si pemandu lori dan pembantunya. Pak Teh mengetuai perjalanan dari PUSJ ke AJ kerana dia jugalah yang sangat membantu urusan mengecat di AJ. Kami menyusul kemudian dengan membawa sekali 'orang ASTRO' ke AJ. Setibanya kami di AJ (hujan lebat pula tu), kesemua barang sudah selesai dibawa ke dalam rumah..aduhai!sangat terima kasih wahai adik-adik ipar dan birasku. Kami rasa sangat kaya..:).

Giliran saudara di sebelah sini pula menyumbang rasa. Pak Ngah dan Mak Ngah (yang sedang berbadan dua) sudi pula membawakan kami kudapan ke AJ, juga memasakkan hidangan makan malam untuk kami. Terima kasih adik dan adik iparku..kenyang rasa hati kami..:)

Berminggu-minggu sebelum itu..saudara sedarah..ipar duai ini jugalah yang Dia titipkan untuk kelangsungan dan keberadaan kami..terima kasih, kata sahaja pasti tidak memadai, moga kasih saudara ini sentiasa dilimpahi rahmatNya..hati-hati kami sangat kaya Ya Allah..syukran! 

Entri Berkaitan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...