May 03, 2013

Koleksi Catatan PRU 13

Catatan 1:

berbaki 3 hari lagi..

kepada kerajaan yang dipilih rakyat nanti, tolong hapuskan tol Batu Tiga dan Sg Rasah..tol di kawasan berkenaan tiada makna untuk rakyat marhaen, kami membayar untuk menempuh jem yang menduga hati dan akal bijaksana.

dari zaman kecik, belajar, baru kerja, kahwin, beranak..sampailah dah tak bekerja, tol di situ tak pernah dicabut2, sila prihatin dengan realiti yang di'hadap' oleh penduduk2 setempat, kereta2 kami hanya berstatus pinjaman bertaraf hutang.dan tiada bersiren bagai..

ok!tolong cabut tol Batu 3 dan Sg Rasah..ok?

Saya Norizah, saya sayang negeri saya.Catatan 2:

berbaki 3 hari lagi...

kepada kerajaan yang dipilih rakyat nanti, mohon kawal dan selia media dan rapat2 khalayak, perbanyakkan pengisian yang memperkasa generasi dari sudut halatuju kehidupan, juga menggalakkan pembugaran akhlak yang baik tidak kira generasi muda atau tua, bukan program2 berunsur yang lebih menjurus kepada lalai, alpa dan leka.

Kalian bakal ber'kuasa' dengan izinNya, kalian bo...leh membawa bicara di forum2 perdana negara, kalian juga boleh bersuara dalam dasar mahupun penguatkuasaan. Kalian kami pilih untuk jadi Yang Berkhidmat bukan jadi Yang Berhormat semata-mata..

ok?pandu rakyat anda untuk jadi 'bintang-bintang yang bersinar' untuk ummat sejagat bukannya menjadi 'bintang-bintang kecil' yang menua-nuakan diri..

ok?pandu rakyat untuk menjadi warga dewasa yang berguna untuk memimpin keluarga dan masyarakat, bukannya warga 'matang' yang otai di pentas 'kilau-kilauan emas' duniawi

ok?ok kan!

Saya Norizah, saya sayang negara saya.

PBAKL 2013 (2)

Naik LRT

Amar dan Hilal Asyraf


1 Mei 2013, itu sahaja tarikh yang kosong untuk kunjungan ke PBAKL. Santai-santai sahaja kami bersiap-siap ke sana. Kami ambil keputusan 'perking' kereta di Sentul sebab maklum akan sesaknya pesta buku hari itu. Memang sangat sesak! Agenda himpit menghimpit bermula dari keluar stesen PWTC lagi. Agak ralat dengan situasi, ditambah dengan kerenah Rayyan yang 'manja bersangatan', suami lebih selesa tunggu dengan anak-anak yang bergilir tidur, sementara saya pusing keliling (itupun tak sempat ke tingkat lain).
 
Tahun ini 'tangkapan' lebih banyak buat anak-anak. Istimewanya, Amar minta al Quran kali ini dan kami belikan sebuah Quran lengkap dengan terjemahan buatnya. Saya dapat 5 buah buku, Alhamdulillah. Tahun ini juga nasib menyebelahi saya, bilamana saya dapat tandatangan penulis yang saya gemari; Hilal Asyraf untuk buku Simfoni Cinta. Baiklah!Saya nak membaca..:)
 

May 02, 2013

P096-Replika

Jet Pejuang- Simpang Fasa 3 Puncak Alam

Meriam-sebelah jet pejuang (Fasa 3)

Kereta Kebal-Simpang Fasa 2 Puncak Alam

Ini daerah saya!Sungguh meriah kampung kami..:)

April 29, 2013

Abah

Blog ini dah bersawang agaknya...tuan rumah sibuk..:)
Hujung minggu lepas sahaja, kami sekeluarga dikejutkan dengan berita abah yang demam tak kebah-kebah, Jumaat pagi abah dimasukkan ke wad di Hospital Banting. Maka, bersegeralah kami pulang ke kampung, urus itu ini, tinggalkan itu ini. Amar terpaksa cuti sekolah Sabtu itu (sekolah ganti), urusan baiki tandas tersumbat pun ditangguhkan jua..PBAKL pun kami tunda ke kesempatan lain (jika ada), demi abah tercinta!

Semoga abah cepat sembuh, semoga urusan kami dipermudahkan..

Undi tetap undi..:)

Air SYABAS

tadi..sambil2 Amar mandi dan berwudhu'..(sebelum ke KAFA)..tanya2kan Amar ttg jenis2 air;
A : apa jenis air mutannajis Ummi?
U : air elok, suci yang telah bercampur najis..dan air tu x cukup dua kolah..
A : ummi ni..cuba 'fokus' sikit (fokus tu istilah 'spesifik' utk Amar).
U : ummi tanya balik ni..apa air mutannajis Amar?
A : contohnya..air nescafe ke..air sirap ke..lepas tu campur2 dgn taik cicak..
U : oo..ok..kalau air paip ni dia jenis apa Amar..
A : senang je Ummi dia sejenis Air SYABAS..

hehehhehe


:)

Entri Berkaitan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...