August 24, 2013

Igauan Maut (RAM) di tangan


Saya tulis entri berkaitan novel Ramlee Awang Murshid di sini. Igauan Maut merupakan antara novel terawal RAM dan diulangcetak khusus buat peminatnya. Saya beli melalui online, terima melalui Poslaju. Saya tak berniat mengulas novel ini, ia tetap tak lari dari gaya penulisan RAM..dan yang mengikuti/ meminati RAM pasti dapat merasakan keistimewaannya.

Gambar di atas gambar Amar yang cemburu dengan keasyikan saya membelek novel RAM. Dia yang baru berusia 7 tahun turut ingin membacanya, dan berkali-kali juga saya menerangkan setiap patah perkataan dalam novel tulisan penulis kegemaran saya itu :). Bahasa RAM memang tinggi untuk kanak-kanak seusianya.

Saya Mampu Berniat

Saya berniat menziarahi sahabat2 di sekitar Puncak Alam dan Saujana Utama hujung minggu ini. Saya juga berniat bawa anak-anak menziarahi saudara-mara bertaraf sepupu terdekat pada hujung minggu ini. Saya berniat terjah sahabat2 terdekat dengan saya meski ada yang berada nun di Rawang, Shah Alam mahupun Banting.

Tapi, saya hanya mampu berniat...
Anakanda Rayyan baru/ mula kebah dari demam..hari ini demam berganti ke Anakanda Iman..dan saya juga demam yang tidak terjangka..saya hanya mampu berniat..Selamat Hari Raya..:)

August 21, 2013

Rabu Tanpa Bicara

Anakanda Rayyan demam di bulan Syawal..:(

Entri Berkaitan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...