September 14, 2012

Jari Tersepit

Sangat suka momen ini.

Kisahnya ketika ini kami beraya di rumah nenek saudara (adik kepada nenek suami saya). Rayyan suka sangat main gril pintu..buka tutup buka tutup, penyudahnya jari telunjuk tersepit.Menangis kuat sekejap, kemudian merengek-rengek tunjuk jarinya yang sakit ke Ummi. Sepanjang malam jari telunjuknya menegak je hala ke mulut Ummi (minta tiup).
 
Anak-anak saya penyakit diorang sembuh (konon-kononnya..:P) bila Ummi baca selawat dan hembus-hembus tempat yang sakit. Dari Amar, Iman hingga ke Rayyan..peliknya bila Ummi dah tiup hembus tu, elok je tangis melalak mereka berhenti. Ummi jelah..orang lain hembus tak jalan...kurang mujarab.
 
hmmmm..that's the power of Ummi then..:)

September 12, 2012

Kura-kura A.I.R

..'kat mana ni?'

ada 3 ekor..
Sempena Amar berpuasa penuh, nenek dan Pak Ngah beri 'lebih' duit raya. Duit 'lebih' itu kami berikan pada Amar, tanyakan pada dia..apa yang dia nak.
'Amar nak kura-kura..', 

Bagus betul anak bertuah ni, kami fikirkan dia nak buku atau mainan :). Jawapannya terkeluar dari jangkaan tipikal kami. Usai 'bank-in' duit raya anak-anak di Saujana Utama, kami cari kura-kura untuk Amar (dan adik-adiknya sekali). Saujana..tiada. Puncak Alam (F2)..tiada..Meru..tiada..Setia Alam tiada.

'Time cari memang takde..' rungut suami.

Dalam perjalanan balik, kami cuba jenguk-jenguk lagi di Meru. Kami tergerak belok ke kiri. Yeah!Akhirnya ada juga kedai ikan jual kura-kura. Tak cakap banyak bercampur letih, kami terus beli 3 ekor. Dapatlah mereka seorang seekor..

'Suka hatilah nak...asalkan kalian bahagia...'

Entri Berkaitan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...