May 04, 2012

Pesta Buku 2~Iman


Iman sangat suka buku-buku 'princess' terbitan PTS, mungkin kerana lukisannya yang cantik dan warnanya yang menarik. Pesta buku kali ini, Amar dan Iman cuma dapat seorang satu buku sahaja..sebab 'tema' pesta buku kali ini ialah..'Hadiah Untuk Ummi'..:) maka buku banyak untuk Ummi ye. Cerita pada buku ini cerita fantasi..sudah tentu membacakannya untuk Iman, Ummi turut 'terpaksa' pelbagaikan intonasi dan suara..tak kira lagi mimik muka dan gerak tubuh..:)..

Puteri Damia dan Kampung Ajaib, cerita tentang pertarungan di antara masyarakat Lampu Suluh dengan Pelita. Boleh tahan imaginasi penulis buku ini...bukan sekadar lampu suluh dan pelita ajaib, ada basikal ajaib yang bongkak, sejadah ajaib yang boleh terbang, tali ajaib..semua ajaiblah..:) 

May 03, 2012

Pesta Buku 1~Amar


Ini buku baru Amar, 101 Info Seronoknya Solat, terbitan PTS One Sdn Bhd. Bagus buku ini, perbincangan berkaitan solat didatangkan dengan 101 soalan yang mudah dibaca dan mudah juga untuk diterangkan kepada anak-anak. Ilustrasi juga menarik dan membantu pemahaman dengan lebih baik.

Menariknya, buku ini tidak terlalu tebal dan mudah dibawa ke mana sahaja, baca dalam kereta pun boleh..:)

Entri Berkaitan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...