December 18, 2012

Cikgu Nabilah tukar status

Cikgu Nabilah & Suami

Alhamdulillah, meskipun kami 'confuse' dengan Parit, Taliair dan Ban, juga setelah menikmati pemandangan 'burung bangau di tengah sawah' akhirnya sampai juga kami ke Majlis Perkahwinan Nabilah dan Fahmy. Perjalanan kami ke Tg Karang petang itu agak jauh sebab kami bertolak dari Kelana Jaya (shopping untuk Iman). Semasa kami sampai, Nabilah dan Fahmy sedang sessi bergambar 'outdoor', mujur keluarga Nabilah sangat mesra dan melayan kami tanpa jemu. Anak-anak pula teruja dengan pemandangan baru bagi mereka, sawah yang sangat luas! Kami tak kisah menunggu pengantin sebab Amar beriya sangat nak jumpa cikgunya..:) 


Penuhkan pelamin..:)

Bila cikgu sampai, Amar pula yang malu. Jenuh ajak dia bergambar dengan dengan pengantin. Hasilnya, lihatlah gambar di atas..:P

December 17, 2012

Iman Shopping

Sebelum masuk shopping

15 Disember, Iman dapat 'Bonus Shopping' berjumlah RM 100 dari program TAWAS untuk  kelahiran 2008. Kaedahnya sangat mudah dan membantu (kurang birokrasi). Kami dapat panggilan dari Urusetia TAWAS untuk hadir ke Giant, Kelana Jaya sekitar 10.00 pagi hingga 01.00 tengahari pada 15 Disember 2012. Sampai di sana, petugas sudah menanti.  Selepas semakan dengan MyKid dan kad TAWAS, Iman diberi tag khas untuk tujuan pembayaran.
 
Di dalam Giant, kami terserempak dengan ramai lagi keluarga dengan tujuan yang sama. Masing-masing dengan pilihan sendiri. Ada yang membeli keperluan sekolah, pakaian dan makanan. Keperluan sekolah untuk Iman telah sedia, jadi kami putuskan untuk beli barang lain yang dia inginkan. Beberapa helai pakaian, bekas pensil, biskut dan 'cereal' kegemarannya untuk meraikannya. Alhamdulillah, Iman murah hati juga untuk meng'hadiah'kan bonus shoppingnya untuk abang dan adik..seorang satu bekas pensil Boboiboy..:)

Benda pertama Iman 'tangkap'


untuk dia..:)

Di kaunter khas untuk TAWAS, kami hanya hulurkan tag untuk diganti dengan baucer RM 100. Petugas TAWAS pula bersedia di kaunter, dengan tambahan hadiah lagi!Satu plastik berisi air minuman, biskut, snek dan jeli untuk Iman. Iman suka sangat!

Entri Berkaitan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...