September 13, 2013

Cinta Sa'adiyat Bersiaran Lagi

Cinta Sa'adiyat bersiaran lagi, malam ini dalam slot Telejumaat pukul 10.00 malam di TV AlHijrah. Saya suka cerita ini sebab inilah cereka pertama yang disiarkan menerusi slot Telejumaat al Hijrah di mana saya menjadi salah seorang pemenang kuiznya. Saya sebenarnya suka-suka tengok dan saja-saja menjawab kuiz di FB Al Hijrah..dan dengan izin Allah, saya menjadi antara pemenang pertama kuiz Telejumaat itu.

Sebenarnya saya suka tengok yang indah-indah. Dalam cereka ini, pelakon utama wanitanya Fauziah Ghous..wanita yang bagi saya sungguh cantik dan dia lebih cantik berhijab! Pendokong utama watak lelaki pula Fahrin Ahmad (antara 4 lelaki terkacak yang disebut oleh Iman). Yang paling cantik pada adalah latarbelakang cerita ini, kepesatan senibina dan pemandangan menarik di Dubai.

Apa-apapun saya pernah menang melalui cerita ini hehehhee. Catatan saya sebelum ini boleh dibaca di sini ; Cinta Sa'adiyat dan juga hadiah yang telah saya perolehi. Jangan lupa saksikan drama yang cantik ini ye!Malam ini di TV AlHijrah (Macam perantara AlHijrah pula :))

September 12, 2013

4 Lelaki Terkacak

Iman berkata,

'Dalam dunia ni kan Ummi ada 4 orang je lelaki yang handsome..
Pertama Am, kedua Cikgu Malik, ketiga AliCafe, keempat ABAH!'

Saya bertanya,

'Orang lain?tak handsome?'

Jujur dan tulus sahaja dia menjawab,

'Tak..yang lain macam tak je..'

Am ialah watak yang dilakonkan oleh Aaron Aziz dalam Cereka Adam dan Hawa, Cikgu Malik juga watak yang dilakonkan Aaron Aziz dalam 'Oh My English' , AliCafe yang dimaksudkan adalah Fahrin Ahmad manakala Abah pula ialah En Faizal Aman :). En Suami yang mendengar celoteh anak daranya, tersenyum dan berkata ,

'hmmmm..tengok..suami awak ni setaraf Aaron Aziz dengan Fahrin ke'handsome'annya..'

:P

September 11, 2013

Rabu Tanpa Bicara-Iman Suka Mewarna

Iman dan bunga-bunganya

Aksi Iman Mewarna
*Iman memang suka mewarna. Dia mewarna lebih 'teliti' dan 'kemas' berbanding Amar. Mungkin sebab dia perempuan :). Perempuan kan teliti, kemas, teratur....hehhehe

Entri Berkaitan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...