August 29, 2014

Botol Hijau B5J5


Botol hijau...

Hehehe...saya mahu kongsikan cerita botol hijau ini dalam entri kali ini. Botol ini dibeli oleh sahabat saya yang saya panggil Sue.

Berfungsi sebagai botol air detox, rekabentuk botol ini membolehkan buah-buahan sitrus diperah dan sekaligus direndam sekali tanpa bimbang akan kulit dan bijinya.

Musim raya sudah habis, segala jenis makanan masuk ke badan. Maka, saya dan rakan-rakan ambil inisiatif men'detox'kan semula badan dengan menggunakan botol hijau ini. Kami (saya dan bekas rakan-rakan sekolah) gelar grup kami 'Geng Botol Hijau'. :)

Boleh didapati di Jusco, Mudah.com dan KAMDAR.

August 26, 2014

Sorry, Aku Bukan Dia - karya Iza Safiya Annuar


Bismillah...

Saya mahu promote karya rakan penulis, Puan Iza Safiya bertajuk 'Sorry, Aku Bukan Dia'

Ini novel kedua yang diterbitkan oleh Grup Buku Karangkraf selepas 'Jangan Lupakan Aku.'

Garapan novel ini  menarik. Bahasa yang digunakan juga tersusun dan berunsur 'sureal'. Tidak menggunakan bahasa-bahasa slanga yang kadangkala merimaskan untuk pembaca seperti saya yang suka dengan keindahan susunan cerita.

Berkisar tentang pengorbanan seorang 'driver' yang akhirnya menjadi 'suami' dan pendamping setia, cerita ini mengajak pembaca berfikir akan kelangsungan hidup yang perlu bekalan sabar dan ilmu.

Saya peroleh buku ini dengan tanda tinta sang pengarang...

Ketika ini, saya sedang men'jiwai'nya :)

Mitos RAM

Bismillah....

Saya kongsikan milikan saya yang terbaru.

MITOS, sebuah novel yang menjadi koleksi terbaru. Tidak terdapat di pasaran terbuka. Mitos merupakan projek penerbitan dari kelam peminat RAM dan dibukukan atas permintaan peminat.

Sebelum ini, MITOS disiarkan secara bersiri pada setiap Sabtu di akhbar BH.

Saya sudah ada!

Karya Ramlee Awang Murshid memang 'sesuatu'.

:)

Entri Berkaitan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...