April 05, 2012

B.M.I

BMI

Buku ini dah 5 bulan saya beli, tapi masih belum berkesempatan menghabiskan bacaan. Maka, untuk minggu ini saya cuba dedikasikan diri untuk membacanya. Tak sempat? Ya, hampir tepat..cuma kadangkala kesempatan itu tidak disempat-sempatkan. Ada lagi 3,4 buah buku yang menjadi 'waiting list'. Sebenarnya saya bukanlah ulat buku, cuma saya sangat selesa bila tangan saya memegang buku..(boleh ke macam tu?)

Justeru B.M.I saya pada kali ini..'Ilmuwan Nusantara'.Selamat Membaca Ummi!

*B.M.I ~ Buku Minggu Ini

P.E.R.M.A.T.A

Biarkan gambar2 ini berbicara..mereka syurga di hati saya..:)

~Bujang-bujang kesayangan Ummi~
Ini aktiviti petang mereka, mereka ada 'port' kegemaran untuk bermain..

~Tiga Permata~
Aktiviti malam sambil tunggu abah balik

~Kembar~
Iman dan Rayyan seiras..paling sama tang dahi..:)

si manis Iman


'Buku Princess Blue'..bak kata Iman

Ini buku baru Iman. Dia dapatkan buku ini dengan tangisan saktinya. Kami ke Pesta Buku Sinar Bestari tanpa perancangan. Sekadar menjenguk setelah terbaca banner di tepi jalan berhampiran TESCO Kuala Selangor.

'Iman nak buku Princess yang blue..'..'buku Princess Iman yang pink dah hilang' (alasan dia sahaja). Sebenarnya, ini buku kedua dia untuk siri ini. Iman cuma nampak buku ini sekali, dan selepas itu saya sendiri terlupa di mana buku ini terletak, puaslah saya dan suami mencari dan mengajukan buku yang lain (hampir-hampir sama). Iman sangat teliti dan sangat 'pengingat'.

Saya tunjukkan buku 'Putera XY dan Puteri XX'

'Buku ini ada prince..buku yg tadi tu takde prince'

Saya tunjukkan buku princess 3 orang..

'Tak mau..princess Iman ada banyak sangat (maksudnya 5)'

Saya tunjukkan buku yg ada princess dan saiznya kecil sedikit

'bukan..bukan yang ini..buku princess blue besar kecik (sederhana besar)' sambil merengek..

Saya hampir hilang sabar dan giliran suami melayan kerenah 'princess'nya berusia 3 thn 5 bulan itu..tak tahan dengan tangisannya, saya heret sekali 2 petugas pesta buku tersebut dan akhirnya...jumpa. Buku yang dicari terletak di lapisan bawah pada tajuk buku yang lain. Di kaunter, Iman pegang buku 'princess blue'nya..(dia nak pastikan ummi bayarkan buku itu untuk dia). Di rumah, cepat-cepat Iman cari buku princess pink Iman, tersenyum2 dia membanding2kan keduanya.

..aiitt..kata hilang..:)

princess pink Iman


Entri Berkaitan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...