April 12, 2013

Sahabat

Lirik Lagu Sahabat - Najwa Latif
Kau ada dikala ku suka
Dikala ku duka
setiap tangisan dan juga ketawa
Kau ada dikala ku perlu
setia menemaniku
Pegang erat tanganku bila aku jatuh

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Ku tahu ku kan selalu ada
Pada dirimu
Dan ku harap kau juga rasa begitu

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku
 
* Lagu ini ditujukan khusus buat sahabat saya yang terbaik, En Faizal..:)

Set Lapik CawanSebenarnya bukanlah 'collector' sangat, tapi jika berkebetulan saya memang tak lepaskan peluang. Contohnya bila saya memang penggemar Milo, maka pernahlah saya ada koleksi Van Milo walaupun tak semua. Pernah juga selalu isi minyak di Shell semasa bekerja dulu (sebab Stesyen Minyak Shell Batu 3 laluan utama saya ketika itu), maka saya adalah juga 'ter'kumpul set Ferrari mini. 


Set Lapik Cawan Nescafe

Bila duduk di TAJ, saya alih tangki ke Petronas pula, (dah itu sahaja stesyen minyak tersohor di Gugusan Puncak Alam ni) maka kebetulan jugalah anak-anak saya lengkap karakter Boboiboy dan rakan-rakan yang dikumpul.

Gambar Percuma :)
Baru-baru ini, ketika berbelanja di Giant 13, terserempak pula dengan promoter Nescafe yang mengundang kami bergambar keluarga, maka adalah pula set di atas..:)
 
 
 
* Dayat ko dah ada?Tarikh Mengundi PRU 13

Secara rasminya diumumkan bahawa tarikh membuang undi untuk PRU 13 adalah pada 05 Mei 2013. Manakala tarikh penamaan calon pula pada 20 April 2013, bermaksud ada 15 hari secara rasminya para calon, penyokong dan bakal pengundi melobi, berkempen, menilai di peringkat akhir siapa yang bakal dijadikan pengkhidmat untuk mereka.

Di mana-mana ceruk, bendera-bendera parti sedang rancak dikibar, digantung, direntang. Manifesto pula sedang hangat dibicara, dibahas, dinilai. Gunakan hak dengan sebaiknya, manfaatkan peluang memilih pengkhidmat kita sebijaknya.

Selamat berkempen, selamat memilih, selamat mengundi!

April 07, 2013

Menjernih Hidup Beragama-Al Adib

Ini buku sulung tulisan Adib, rakan sekelas saya ketika bersekolah menengah di KISAS juga ketika mengaji di UKM. Seiring dengan 'hangat'nya aura Pesta Buku di PWTC yang bakal berlangsung bermula 26 April ini, saya rasa seronok dan tumpang bersyukur bila tulisan sahabat saya ini pula telah diterbitkan (melalui maklumannya di FB semalam).


Saya sentiasa mengikuti tulisannya di blog beliau http://www.al-adib.net dan juga cetusan fikirannya di Majalah Solusi saban bulan. Adib yang pernah saya kenal sememangnya sesuai dengan namanya, beradab juga berakhlak tinggi, cinta bahasa dan sastera serta begitu petah bicara.

Tahniah Adib!Lebih tepat Dr. Adib, sejujurnya saya cemburu, dan seikhlasnya saya bersyukur kerana mengenali sahabat hebat seperti beliau.

Klasik?

Iklan..:)


Diari hujung minggu kami pada kali ini dikhususkan untuk kami sahaja..:). Minggu lepas kami turut berkampung di 'opis' abah, minggu ini kami tujukan hari Sabtu hanya untuk kami.

Petang tadi, kami mencari keperluan di Giant 13. Ketika hampir di kawasan kaunter bayaran, sekonyong-konyong kami didatangi 'promoter' Nescafe yang mengajak kami mengambil gambar keluarga di booth promosi mereka. Percuma!Duduk dan senyum maka..hasilnya seperti gambar di atas..:)Menang Kuiz TELEJUMAATCinta Sa'adiyat

Alhamdulillah, rezeki yang tak disangka...


Makluman dari FB Rasmi TV Al Hijrah


Sebenarnya saya cuma perasan saya dipilih sebagai salah seorang pemenang untuk kuiz TELEJUMAAT di TV AlHijrah melalui mesej sahabat saya Kak Julie. Malam itu, saya tiba-tiba ter'rajin' mengisi ruang komen di status FB Al Hijrah dan alhamdulillah..terpilih!


Komen saya..:)

Entri Berkaitan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...